Szerző: thandy | 2007. október 17.

Dexter – első rész

 

dexter

Egy ismerősőm ajánlotta ezt a sorozatot, miszerint nagyon izgalmas és érdekes, és megéri megnézni. Kaptam is az alkalmon (főleg hogy a héten valamilyen oknál fogva nincs új prison break és house rész 😀 ) és leszedtem az első részét, mondván lesz ami lesz….megnézem milyen.

Végülis így elsőre azt mondhatom, hogy nem egy rossz sorozatról van itt szó, ami azért is nagyon értékes, mert elüt a számomra már túl sablonos sztoriktól. Itt egy eléggé beteg nyom- vagyis pontosabban vérszakértőről van szó, Dexterről, aki egy teljesen ismeretlen okból legyőzhetetlen vágyat érez a gyilkolásra. Már gyerekkorában el is kezdett élni ezeknek a vágyaknak, míg nem nevelőapja rájött a dologra. Ezen a ponton következik be az egyik legnagyobb meglepetés. Az apa nem hogy eltiltaná a fiút a gyilkolástól még buzdítja is, hogy ezen vágyak felhasználásával, irányításával még jót is cselekedhet. Eltüntetheti a bűnösöket a színről, akiket a rendőrök képtelenek megtalálni…csak meg kell tanulnia eltüntetni a nyomait.

Azt hiszem nem kell majd csalódnom a folytatásban sem, hiszen egy elég figyelemfelkeltő és -lekötő sorozatnak tűnik a Dexter, főként azért, mert a főhős jelleme egyértelműen egyedülálló. A számos monológból, ami a filmre igen jellemző, tökéletes képet kapunk a nyomszakértőről, aki saját állítása szerint üres, nem érez semmit senki iránt, és minden érzelmet csak megjátszik.

Lényegében azt kell mondanom, hogy érdemes adni a sorozatnak egy esélyt, mert így előljáróban úgy tűnik, egész jó kis történet fog kerekedni belőle. 🙂

Reklámok

Responses

  1. hali!

    az apja nem buzdítja a gyilkolásra Dextert, hanem tudja, hogy ilyen, nem lehet meggyógyítani, éppen ezért megtanítja egy úgymond szabályrendszerre, ami alapján gyilkol. Nőt és gyereket soha, stb, ártatlanokat sem. Majd később kiderülnek dolgok, hogy Dexter miért is lett ilyen, hogy került a nevelőapjához ésatöbbi.
    Egyébként meg ez egy marha jó sorozat, az utóbbi időkben egyik legjobb. 🙂 jó szórakozást hozzá


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt kedveli: