Szerző: thandy | 2007. október 31.

Megérzés (Premonition)

megérzés

Igaz nem tegnap volt, amikor megnéztem ezt a filmet, de már régóta gondolkodtam rajta, hogy mégiscsak írnom kéne róla egy postot, mert igazán megérdemelné. Már a bemutatója megfogott, és miután megnéztem, csak biztosabb lettem abban, hogy a Megérzés egy nagyon eredeti történet, jó színészi alakításokkal és izgalmas cselekményvezetéssel.

Azt, hogy miről is szól pontosan a történet, nehéz lenne röviden összefoglalni, de azért megpróbálkozom vele 🙂 Egy nagyon bonyolult történetről van szó, hiszen a főhős valahogy, a szokottól eltérő sorrendben éli meg a napokat. Egyik nap még minden rendben van, másik nap pedig egy rendőr kopogtat az ajtón azzal a hírrel, hogy a Sandra Bullock által játszott Linda férje meghalt egy autóbalesetben. Ezt követően kezd izgalmassá válni a történetvezetés, hiszen újra és újra olyan események történnek, melyeket nem értünk igazán, hiszen nem ismerjük az előzményeket, vagyis az előző napot, vagy napokat. Nagyon tetszett a filmben ez a megoldás, mert jól fenn tudja tartani a figyelmemet a fordulatokkal és egyelőre értelmetlen szituációkkal teli sztori, melyben végül minden világossá válik.

premonition02premonition01

Beszélhetnénk általánosságokban is a filmről, miszerint a tipikus család, szerelem, megcsalás kérdéskört járja végig, mégis úgy vélem annak ellenére, hogy egy viszonylag sablonos téma szolgál alapjául, ezzel a különleges cselekménnyel sokkal átérezhetőbbé, megindítóbbá teszi azt. Látni, ahogy egy feleség átéli élete nagy szerelmének halálát, majd kideríti, hogy éppen megcsalni készülte, számomra nagyon megérintő volt.A befejezés pedig egyszerűen hab a tortán, amikor kiderül, hogy utolsó együttlétük következményeként, Linda újra terhes.

Összességében nagyon tudom ajánlani ezt a filmet olyanoknak, akik szeretik a romantikus, de ugyanakkor szomorú történeteket, és kíváncsiak egy igazán egyedi cselekményvezetésre. Nekem tetszett. 🙂

Ui.: Andy, ez nem az a film! 😀 Azt majd legközelebb postolom 😀

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt kedveli: