Szerző: M@D_FiSt | 2007. december 09.

Shoot ’em up – Golyózápor

shootemup

Eredetileg egy régi akciófilmmel akartam kezdeni írásaim sorát itt a film-addicton, de azóta még nem sikerült befejeznem, úgyhogy jöjjön valami aktuálisabb (amiről könnyebb írni). Mégpedig nem más, mint egy decemberi moziajánló azoknak akik nem tinifilmet, vagy télapókat akarnak szélesvásznon magukhoz venni az ünnepek alatt. A film ugyanis pontosan annyit tartalmaz ami a címébe belefér, se többet, se kevesebbet. És a tizennyolcas karika sem véletlen mellette 😉

Röviden a történetről. Hősünk Smith (Clive Owen) egy csendes estén répát majszolva egy padon egy terhes nőt lát rosszarcok elől menekülni, ezért ha unottan is, de segít neki. Akkor még nem tudja, de nagy szarba lépett. Asszisztál a szüléshez, közben fejbelő egy-két berohanó statisztát, majd menekülőre fogják, de a csajt eltalálják közben, ezért őt otthagyha. Később a gyereket is ott akarja hagyni egy játszótéren, de kiderül, hogy nem a csaj volt a célpont, hanem gyerek, ezért folytatódhat tovább az öldöklés 🙂

Ugyanis a film nem szól másról. Najó, még van egy főhősünkhöz méltó női főszereplő is, egy kurva (Monica Belluci) aki igazából csak fut utána és tartja a gyreket miközben főhősünk mindenkinek kíméletlenül felkeni az arcát a falra. Ja bocs, még van egy nagy összeesküvés is a háttérben, de elhanyagolható a film profiljához képest.

Az egésztől valamiért, olyan érzésem volt, mintha ez is valamelyik amerikai képregény filmváltozata lenne. De lehet, hogy ez csak Clive Owen miatt volt, aki számomra egyedül a Sin City-ből ismerős. Mindenesetre a "színészi játékára" nem lehet panasz, remekül adja profi cool arcot. Hogy anime-s vonatkozást említsek, cool-faktorban Dante szintjéig emelkedik, ahogy játszi könyeddséggel puffant le mindenkit aki az útjába kerül, és számára az sem akadály ha mindezt repülőgépből zuhanva, vagy épp ripityára tört ujakkal kell véghez vinnie. Ja és sajáttermesztésű répát eszik, és egy csomó mindenre használja is amire már nincsenek szavak. (Tényleg ez miért van? Dante meg folyton eperfagyit zabált.)

Na de a lényeg, a film egyszerűen remek, már ha nincsenek nagy elvárásaink. Úgyhogy aki megnézne egy kis agyatlan hentelést a két ünnep között, az nyugodtan fizessen be valamelyik plázába, mert december 27-én indul a buli!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt kedveli: