Szerző: M@D_FiSt | 2007. december 16.

Tűzvonalban

Ebben a bejegyzésben szeretnék kivételesen valami hazait bemutatni nektek, mert megéri. Aki nézi néha a királyi TVt, annak persze előnye van, mert nem hiszem, hogy elkerülte volna a figyelmét a szpetemberben indult magyar krimisorozat, a Tűzvonalban. Bár 14 rész után lehet, hogy kicsit késő újabb nézőt behívni a buliba, de semmi akadálya, ugyanis az MTV minden műsorával együtt ez is nézhető online az archívumból. Na de nézzük csak mi is ez az egész 🙂

Először is bocs, de nem kerestem képet. Stohl Andrást gondolom nem kell bemutatni. A Nemzeti Színházi szerepei és a klubboas műsorai mellett, ő vállalta el a sorozatban Bordás Attila őrnyag szerepét. A történet az elején egyszerű. Bordás elismert kommandós volt, de valami oknál fogva vezetői lapátra tették és kegyelemdöfésként egy szakadt Angyalföldi örs parancsnokává nevezik ki. Az indulás, ismerkedés nem megy simán, de hamar kivívja a beosztottak tiszteletét és elismerését.

A bevezető részek ezért inkább idézik egy gúnyolódós munakhelyi komédia hangulatát mint egy izgalmas krimijét, de a háttérben végig folyik valami ami előre vetíti a további izgalmakat. Megjelennek maffiózók, rosszakarók, csendes fejesek, akik még egymás elől is titkolnak mindent amit lehet. Az események láncolata végül a 12 részben olyan eseménybe fulladnak ami után (ha az MTV-nek lenne valami üzleti érzéke, vagy ha nem ez lenne az egyetlen húzóműsoruk mostanában akkor) valószínüleg le is állhattak volna egy kis szünetre, hogy egy második szezonban folytatódjanak újra az izgalamk. Nem ez történt és mivel ez egy ajánló lenne, hogy igen, te is ülj le nézi az eddigi legjobb magyar project-et ezért nem is akarok többet mondani.

Najó annyit azért e rövid ajnározhoz hozzá tennék: azért senki ne számítson messiásra vagy valami hatalmas áttörésre. Azért ez mégiscsak magyar termék 🙂 Szóval nincs bullet-time (gyengébbek kedvéért: belassítós jelentek), hatalmas pisztolypárbajok, ahol dolby-sorround-ban lövik szét egymás fejét. Ami viszont van, az a fantasztikus színészi játék. Mindegyik szereplő nagyon jó, különösen Stohl. Mintha rá szabták vona a szerepet, de a többiek is jók.

Annak akit nem hoz lázba a krimi, annak is tudom ajánlani legalább a sorozat elejét, ugyanis, Bordás őrnagy beszólásai és nevelési szokásai zseniálisak. Szóval, elő netet és usgyi neki toljátok az eddigi részeket, hogy vasárnap esténként követhessétek a Tűzvonalban harcoló hőseinket.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt kedveli: