Szerző: M@D_FiSt | 2007. december 22.

Macskafogó II – A Sátán macskája

macskafogo

Filmben hallható poénnal indulva, ezt a rajzfilmet megnézni olyan volt, mint beleugrani a Borszaz-tóba, melyet a helyiek csak egyszerűen Kiábrándí-tónak hívnak. A film alapvetően csak a régi szereplőkre és szóviccekre épít, az alapozást (történetet) elfelejtették elvégezni, így az egész kártyavárként dől össze a néző szeme láttára. Aki csillogó szemekkel várja a folytatást, az ne kattinson tovább.

Ha még nem esett volna le mindenki, a film számomra teljes bukás volt, de inkább csalódás, amitől még az első rész sikerét is megkérdőjeleztem magamban. Így visszagondolva lehet, hogy én nem is láttam a régi Macskafogót? Egyedül Mr. Tejfel és Safranek rémlik belőle… Mondjuk ez az érzés rögtön azután elfogott, hogy miután két űrmacsek Csillagok háborúja módjára feltolták a képernyőn a bevezető szöveget, melyet aztán a egy Dreamworks-ös Holdról horgászós jelenet követett.

Bizony, a film tele van a népszerűbb alkotások paródiáival, mint a fent említett Csillagok háborúja, vagy a Gyűrűk Ura és akkor már az alapkövetelmény Mátrixot se felejtsük ki. Az ötlet nem rossz, de túl volt erőltetve és ismételgetve. Aztán a szópoénok jajjjj. A nagy gond velük, hogy valamiért nem ülnek, süt belőle, hogy mesterségesen készültek, több hónap ‘agy’munkával, amikor a szóvicceknek pont az a titka (szerintem), hogy spontán és csak egy meg nem ismételhetetlen pillanatban vicces.

Egyszerűen hiányzik belőle minden ami történetnek nevezhető. Leírni sem érdemes. Egyik szereplőtől a másikig ugrálunk mindenféle koncepció nélkül. A film semelyik pillanata nem tudja lekötni az embert. Az ősmacskák nem elég gonoszak, vagy nem elég buták. Molok jó, stílusos gonosz is lehetne, de nagyon kevés. A többiek meg csak úgy vannak, mert az előző részben is voltak. Az egérvilág pusztulása, majd megmentése olyan pikk-pakk következik be, hogy az ember még csak nem is tud izgulni, ha már röhögni nem tudott.

Ami tetszett az végülis a grafikai megvalósítás volt. A a hátterek szépek, a szereplők a régiek, meg mintha egy kis CG is lenne benne, de nem süt ki belőle nagyon. És ha úgy vesszük a utolsó nagy fight is tetszett, de csak mert erősen emlékeztetett a keleti alkotásokra, leszámítva a támadások gagyi neveit 😛

Na szóval aki látni akarja az nézze meg inkább moziban, mert otthon TV előtt ülve valószínüleg el fog róla kapcsolni.

Amúgy az egész vetítés legnagyobb poénja a korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető felirat utáni FHM reklám volt 😀

Reklámok

Responses

  1. Hát ez nem túl bíztató… mondjuk a folytatásokat mindig elszúrják, ezért is nem reménykedtem a sikerben túlságosan. Mondjuk ettől függetlenül meg fogom nézni.
    Csak azt nem értem miért kell annyira a folytatásokat erőltetni a sikerrel való tekintettel? Nem elég nekik, hogy az első sikeres volt, azt még le is kell rombolni egy gyenge folytatással!
    Lásd Vuk!

  2. Ez egy abszolút klón, ez tény. És rossz is. Ezt a műviséget éreztem belőle végig. Én többször is megnéztem, mert valahogy nem akartam elhinni, hogy ennyire sz*r. Az első rész viszont jó. Pontosan a fent felvázolt hirtelen érzés miatt gyorsan meg is néztem, milyen volt az előd. Semmi gond nincs vele, a folytatás viszont gány.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt kedveli: