Szerző: thandy | 2008. január 19.

Fűrész IV.

 

saw1

És igen…megkaptuk a negyedik részt is. A készítők úgy gondolták, hogy még egy réteg bőrt le lehet húzni a sztoriról és ami a szerény személyemet illeti, úgy gondolom ezt teljesen jogosan megtehették. A film nagyon jól illeszkedik a sorozatba, tud újat mutatni a befogadónak, képes továbbvinni Jigsaw történetét a már megszokott egyesek szerint undorítónak és gusztustalannak tartott jelenetekkel fűszerezve, ami egyébként szerves része az immáron halott főhős mondanivalójának.

saw2 saw3

Ez az üzenet pedig, miszerint becsüld meg a saját életedet, úgy gondolom helytállónak bizonyul miután megismerhetjük Jigsaw korábbi életét és azt, hogy mik azok a körülmények amelyek a személyiségét ilyen irányba fordították. Kiderül ugyanis, hogy korántsem volt mindig ilyen, korábban amolyan teljesen normális hétköznapi életet élt mint mindenki más, volt egy szerető felesége és boldogok voltak mind a ketten, sőt a felesége már állapotos is volt amikor történt egy hirtelen balszerencse. A felesége egy klinikán dolgozott és egyik este már indult volna hazafelé mikor egy őrült pasasnak köszönhetően elvesztette Jigsaw-val közös gyermeküket. Ez volt az a fordulópont mikor megfogalmazódott a film mottója. Erre csak katalizátorként hatott az a tény, mikor a főhősnél agydaganatot állapítottak meg. Innentől kezdve a percei meg voltak számlálva és minden idejét arra fordította, hogy létrehozza ezt a fajta – nem mindenki által elfogadott és befogadó gyomorral megáldott – kultuszt.

Összességében nekem tetszett, képes volt új fordulatokat mutatni még az előző 3 rész után is. Így azt kell, hogy mondjam, hogy akinek tetszettek az eddigi részek azoknak ezt is kötelező megnézni, nem maradhat ki a sorból.

Megjegyzés: A film komolyan nagyon gyomorforgató, amit az is bizonyít, hogy ezt a postot most Leslie írta meg helyettem, mert én már az első, boncolásos jelenet után is attól féltem, hogy viszontlátom az ebédemet 😀

Reklámok

Responses

 1. Hajj! Te aztán nagyon termékeny vagy ma! XD

 2. A háromnál mindenképpen jobb volt, a kettőnél pedig… talán. Az a baj, hogy a történetet egy mondatban le lehet írni, a többi csak rotálás, amit egy idő után már unalmasnak is talál az ember. Ez amúgy nem lenne baj, csak a fűrész 1 anno nem az agyak meg egyéb nyalánkságok miatt sokkolt.

 3. Az bizonyos, hogy az 1 már klasszikus arconcsapás volt, és igazad van… az egész történetet tényleg elég leírni egy mondattal, ezért remélem már többször nem folytatják. ^^”
  Ideje nekem is megnézi a 4-et! 😀

  Utókomment: Így kihasználni szegény Lesliet! 😀 Egyébként meg ha megnézted a filmet… már nem tök mindegy, hogy ki írja a posztot? Elvégre a film gyomorforgató! 😀

 4. Asszem 6 részesre tervezik…

 5. 6 részesre?!?! Akkor itt szúrják el az egészet….

 6. Én nem néztem meg pont ez a lényeg 😀 Nem bírtam tovább az első jelenetnél 😀 De mondom egy post azér jól jönne róla 😉

 7. hali! megmondom én nektek hol rontották el. ott, hogy James Wan az első rész után szinte kiszállt a sorozat többi részéből. Es ez sztem érződik is a bombaként robbant és FANTASZTIKUS első részt követően. A többi mind “alatta van”. A Fűrésznek nem a sok durva véres jelenetről kéne szólnia. Bár véleményem szerint a boncolós jelenetet kivéve sikerült mérsékelni a 2dik és 3diki részhez képest. És az új forgatókönyvíró páros is jól storyt írt. (bár túl sok volt az új szereplő így egy picit elsőre követhetetlen) Remélem ez a fejlődés nem áll meg és az 5dik rész már megdönti az 1 szinvonalát is.

  Egyébként hatalmas rajongója vagyok, meg is veszem mindegyik részét eredetibe, mert nagyon, de nagyon teszik! Jigsaw 4ever!

 8. Akkor úgy látszik nekem sikerült kifognom a legrosszabb részt a filmből 😀 A boncolás kikészített…utána meg sikeresen annál a résznél néztem bele, amikor csajt gyakorlatilag megskalpolta az a gép 😀
  Lehet, hogy a többi nem is volt olyan durva?! 😀 Meg kellett volna néznem :S


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt kedveli: