Szerző: lezhawer | 2008. február 01.

Alien vs. Predator – A Halál a Ragadozó ellen 2.

alienp

Nos adott egy aranyos kis gusztustalan alien, mely ideális házörző lenne, de ahhoz azzá válhasson kell még egy mindenféle modern eszközökkel felszerelt predator, aki valamiféle jómodorra próbálja tanítani őket. Körülbelül ilyen mese szerűen fűszerezve jellemezhető ez a másfél órás, éjjeli, sötét, csatornabeli, mindenfelé nyálcsórgatós vagy vérfröccsenős rémisztgetni próbáló képkockasorozat.

Ennyire összecsapott, igénytelen másfél órát már rég kellett végigülnöm, feküdnöm vagy már nem is tudom miket kellett csinálnom kínomban 🙂 Az Alien-kultuszhoz egyszerűen köze nincsen, nem mintha nagyon kellene, de azért pozitívumként hatott volna ha némi hangulat átragad azokból a részekből. De ezek csak az Alien babát kérték kölcsön … szerintem nem láttak horrort életükbe sem vagy ha igen akkor nagyon el vannak tévedve. Részemről legalább valami történetet elvártam volna esetleg még egy szerelmi szálat is beleszöhettek volna happy-end-el de lehet ez csak az én emocionális énemnek hiányzott 🙂 hát ilyen is van… de ehelyett mit kapunk? Mindenki meghal, legalábbis sejtjük, hogy mikor, de van mikor csak aurális ingerekre hagyatkozva vagyunk kénytelenek ezt a tényt feldolgozni, és képzeletünkben húzunk még egy strigulát, jaj de jó, megint egy fajtársunk odaveszett.

alien1

Az első résszel összehasonlítva, egyértelmű a színvonal csökkenés, bár az még nálam a nézhető kategoriába esett, de azért az azték templom felbukkanásakor akaratlanul is mosolyra fakadtam. Ez azonban úgy érzem nem hiányzott senkinek sem. De a legjobb akkor is a vége volt, amikor egy várost kipusztító bombával látszólag elintéztek mindent, alienestül predatorostul, ottlakókkal egyetemben…ezzel lezárva mindenféle mellékszálat. Egyszerűen briliáns, ekkora csattanóra én sem számítottam bevallom 🙂

alien2

Annak akinek ez a film amolyan létszükséglet, vagy mert csak bántja a szemét a sok fény nagyon tudom ajánlani, hunyorogni nem fog 🙂 Vagy ha épp akad másfél órája amit szívesen elpocsékolna hát hajrá 🙂

Reklámok

Responses

  1. Szerintem ez egy egészen gusztustalanra sikeredett pénzkidobás volt. Undorító módon az ember pofájába tolták a folytatást. Már az első mozi sem tetszett, ahogy egyik eresszük össze a slasher, akármilyen szörnyeket effekt sem.
    Maga nemében az Alien 10-es (főleg a 3.rész), a Predator is 10-es, a kettő együtt 1-es. Kár, hogy a filmipar nem ezzel törődik.

  2. A Film szuper kár hogy nem készul hasonlo alkotás mondjuk csernobilrol……. Reméllem már folyamatban van………

  3. Az elsö rész volt a legjobb.A töbi csak hab volt a tortán.jöhetne valami új a csernobilos ötlet szerintem zsir ötlet lenne .


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt kedveli: