Szerző: M@D_FiSt | 2008. február 04.

John Rambo

rambo43_large

Vagy Rambo IV, kinek hogy tetszik. Bizony, öreg barátunk Sylvester Stallone a Rocky Balboa sikere után a vietnámi veterános szériáját is folytatta és azt kell mondjam nem is rosszul.

Előre szólok, hogy a filmtől pontosan annyit szabad csak elvárni amennyit tud, márpedig ez egy egyszerű, véres, háborús hőstörténet vérbeli harcosokról, semmi több. A történet nem bonyolult, a forgatókönyv és a dialógusok sem azok, és mondanom sem kell, de a mondanivaló sem az.

Ahogy minden valamirevaló kiöregedett hőshöz illik, Rambo is viszonylagos békében tölti öreg napjait valahol a dél-kelet-ázsiai dzsungel mélyén, kígyókra vadászva. Ám egy nap jön a felkérés, hogy néhány hibbant misszionáriust, akik azt hiszik, hogy kötszerrel, mosollyal meg imakönyvvel meg lehet váltani világot, vigyen be a háborús övezetbe. A dolog nem megy simán, mert a ‘fő’szereplő hölgynek azért futnia kell két kört, de hősünk végül belemegy.

Már maga az út sem sima, ezért hősünknek a film 27. percében már három hulla van a számláján, de azért célbaérnek. Közben random jelenetek vannak arról, hogy unatkozó szolizott dzsungelharcosok, hogy kegyetlenkednek a helyiekkel, ezért a gyakorlott néző már tudja, hogy a filmből hátralévő 50 perc arról fog szólni, hogyan menti meg John Rambo egyszál maga által kovácsolt macsettával és egy íjjal a naív csajt a dzsungelből.

A filmre nem lehet panasz. Igazi háborús film, annak minden borzalmával, ezért a 18-as karika nem véletlen (bár nálunk asszem nem voltak ilyen szigorúak az illetékesek), szóval tessék számítani végtagokra, meg kiforduló belekre, de ne Kill Bill féle vérszökőkút stílusban gondolkodjunk. A zene átlagos, megfelelő pillanatokban kellően epikus. A szereplők hááát, amilyeneknek lenniük kell. Félszavakban beszélnek és csúnyán néznek. Ez Stallone-ra különösen igaz, az ő eldohányzott hangját megérteni művészet 😛

“Live for nothing but die for something” Több szót nem is érdemel a film, jó szórakozást!

Reklámok

Responses

  1. Azért szerintem látszik a filmben, hogy nagyon megörültek a technikai fejlődésnek. 😀 Hogy most már élethűen szakadhatnak a lábak, robbanhatnak szét a fejek, vagy repülhetnek szanaszét a különböző testrészek. 😀

    Használtak is rendesen ezekből az elemekből. 😀


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt kedveli: