Szerző: thandy | 2008. március 09.

The 4400 – 1-3. epizód

 4400

Tudom, hogy nem most jött be ez a sorozat, de én csak most kezdtem el nézni (lsd. valamivel ki kell tölteni azt a hiányt, ami a sorozatírók sztrájkjának köszönhető) és gondoltam ez is megérdemli, hogy írjak róla pár sort. Elég ígéretesnek tűnik a sorozat, bár nem tehetek róla az egyik főszereplő (a nyomozó nő) hihetetlenül unszimpatikus :S

A történetről annyit, hogy eltűnt 4400 ember különböző időkből és helyszínekről, akik egyszerre egy kis város szélén jelentek meg egy fénylő gömbből, amiről senki nem tudja, hogy micsoda. Az eltűntek természetesen semmire nem emlékeznek az eltelt időből, ezért nem lettünk okosabbak az ismeretlen, fénylő tárgyat illetően. De majd később biztos kiderül még ez-az. Ami még fontos a továbbiak szempontjából, hogy minden egyes visszajött ember megváltozott, valamiféle képességet kapott, ami sokszor erősen természetfeletti jellegű.

Találkozhatunk egy jövőbelátó 8 éves kislánnyal, egy a gondolataival másokat befolyásolni tudó sorozatgyilkossal (jó párosítás mi? 😀 ) vagy egy kinetikus képességekkel rendelkező idős úrral. A lényeg ugyanaz. Mások, mint a többiek. Egyelőre ezeknek a képességeknek egy-egy példáját mutatják be a sorozatban, ami így nem ígér túl sokat, de csak kihoznak még valamit a sztoriból. A történet tehát jó, a megközelítés még elég gyengének tűnik, de adok esélyt neki és megnézek még egy-két részt 😀

Ami még nagyon zavart a 4400-ban (a nyomozó csajon kívül 😀 ) azok az éjszakai jelenetek. Kissé érdekesek ezek a színhatások. Nekem totál azt a benyomást kelti, mintha az egészet fényes nappal vették volna fel és némi utómunkával csak rábiggyesztették volna a “sötétet”. Nem tudom pontosan, hogyan működhetett, de az biztos, hogy számomra kicsit visszatetsző.

Mindenkire rábízom, hogy nekikezd-e a sorozatnak vagy sem. A történet végülis nem rossz, jó dolgokat lehetne kihozni belőle. A kérdés csak az, hogy ez sikerült-e a készítőknek. Majd meglátjuk!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt kedveli: