Szerző: thandy | 2008. március 13.

The 4400 – 01×05

 4400_1

Tudom, hogy igazából most a 4. részről kéne postolnom, de mivel túl sok mindent arról nem tudnék írni, ezért gondoltam egy elegáns mozdulattal inkább kihagyom. Valljuk be nem lenne értelme a semmiről írni fél oldalt. Az 5. epizód viszont hozott újat mind a történet szempontjából, mind a vizualitás tekintetében. De kezdjünk is bele szép sorjában 🙂

Ebben a részben is kellően középpontba került a 4400 első hivatalos párja a terhes Lilyvel és Richard-dal. Mivel elég sokszor felhozzák őket a sorozatban, gondolom később még nagy jelentőségük lesz. Ha másért nem is, hát azért mert Lily valami idegen gyereket hord a szíve alatt. 😀 Kiderült, hogy a gyermek valószínűleg színes bőrű apától van, mert egy bizonyos betegségre hajlamos vagy ilyesmi…ezt a részt annyira nem értettem 😀 A másik meg, hogy nem kicsi erővel is rendelkezik.

Azt is tudjuk, hogy a kómából felébredő Kyle nem éppen mondható normálisnak, hiszen semmit és senkit nem ismer fel maga körül, amire nemes egyszerűséggel azzal érvel, hogy ő valójában nem Kyle, hanem csak valaki a fiú testében. Egy idegen, bár ez kissé elhamarkodott állításnak fog tűnni, ha már láttuk az egész részt. Kyle végül elvezeti az apját arra a helyre, ahol Sean (legjobb barátja) 3 éve eltűnt és ahol őt is megtalálták. Ezen a helyen kapunk betekintést az egész sztori lényegi elemeibe. A Kyle testében lévő idegen ugyanis egy jövőből jött valaki, akinek célja, megakadályozni, hogy a jövő úgy alakuljon, ahogy az ő esetében alakult. Abban a jövőben ugyanis az emberiség haldoklik. Ezt pedig csak a 4400-asok akadályozhatják meg.

Maga a sorozat sajnos egyáltalán nem fogott meg annyira. Főleg így, hogy már a lényegi történet is kiderült. Véleményem szerint nem volt túl szerencsés húzás ennyire előre lelőni a poént, bár ki tudja. Nem ismerem a sorozatot. Lehet, hogy alig lesz ezen kívül epizód 😀 Annyira még nem ástam bele magam 😀 A másik meg, hogy ez a történet a jövőből jött emberkéről, meg a pusztulást ígérő jövőképről kicsit rajzfilmesre sikeredett szerintem. Azt a hatást kelti bennem, mintha valamelyik animáció, rajzfilm sztoriját koppintották volna le. De lehet, hogy tévedek 🙂 Az viszont pozitívum, hogy az éjszakai jelenetek “mű” hatása kezd eltűnni. Ezen a téren csak így tovább! 😀

Igazából azoknak ajánlom ezt a sorozatot, akik ráérnek vagy unatkoznak és szeretik a természetfeletti beütéseket. Nagy fordulatokat és kiszámíthatatlan helyzeteket viszont ne várjon senki a 4400-tól. Ez úgy tűnik, nem az a műfaj.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt kedveli: