Szerző: M@D_FiSt | 2008. július 17.

Wanted

wanted_large

Na mivel eltelt pár nap mióta láttam, ezért talán kellően visszafogottan tudok írni róla. (Nem úgy mint ahogy Andinak tettem élő közvetítésben) Úgy, hogy senkinek ne menjem el a kedve, de ne is nagyon jöjjön meg ha még vacillált volna. Persze ez is egy ‘olyan’ akciófilm. Egy olyan amiről igazából írni sem érdemes, mert úgyis mindenki tudja mire számítson a trailer alapján. No de azért nézzük mi sült ki belőle.

A történetet fölösleges lenne leírni. Sokkal viccesebb dolog elmondani, mely filmekből is áll ez a film. Az egész úgy kezdődik, hogy lúzer hősünk aki kiköpött … (Harcosok klubja – nekem csak most esett le, hogy nincs neve) rohad az irodájában, utálva főnökét. Még az IKEA bútorai is feltűnnek. Reggelente, meg nagyobb stresszhelyzetek után úgy ébred mint Mr. Anderson (Mátrix). Hogy végül ő legyen Luke Skywalker (Birodalom visszavág) a levágott kar nélkül. De ha már itt tartunk lenne okom a faterjához Anakinhoz is hasonlítani.

Aztán ami még szembeötlő az Oidipusz király esete. No persze ne tessék szó szerint venni, semmiféle vérfertőzésról nincs szó. Egyszerűen csak annyi van, hogy minden film melyben elhangzik a sors vagy végzet ennek az ókori drámának a lényegét nyúlja le, szóval ezt igazából meg sem kellett volna említenem. Ez pont olyan amúgy minthogy minden megváltós és próféciás történet a Bibliából nyúl. De hát eddig is tudtuk, hogy nincs új a nap alatt.

A sztoriról ennyi elég is. Csak még annyit hadd jegyezzek meg, hogy hőseink nem eltérítik a golyót ahogy azt a trailer alapján sokan hihettük hanem olyan csavart visznek bele kilövésnél amitől ilyen pályán megy. A dolog elméletileg lehetséges természetesen, mert a golyó pörög és a perdület összeadódik, megmarad stb… de ebbe most ne menjünk bele.

Amúgy is a megvalósításról akartam értekezni, mely biztos pazar, ahogy annak lennie kell, mert ugye főleg ezért nézünk ilyen filmeket. Nekem tetszett, bár kicsit kevesebbszer is elviseltem volna lúzer hősünk belassított grimasszait, de hát ki kell tölteni valamivel a filmet. A zenét nem vettem észre, valószínüleg semmi extra. Színészi játékról meg sosem tudtam nyilatkozni, pedig biztos Jolie kisasszony jó színész és nem csak az extranagy szájáért van oda érte mindenki…

Na mind1, ha van egy fölös ezresed és szeretnél röhögni, akkor irány mozi, ha nincs lóvéd és szeretnél röhögni, akkor meg nézz mást, vagy irány a kedvenc torrentoldalad.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt kedveli: